
Składniki
500 gramów
0.5 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
400 gramów
4 sztuki
300 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w paski i usmaż w dużym rondlu.
Krok 2
Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, dodaj wszystkie przyprawy Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mięso do cebuli i całość smaż, aż nabierze koloru.
Krok 4
Teraz dodaj pomidory, wodę i duś przez ok. 10 minut.
Krok 5
Dodaj fasolkę, sok z cytryny, lekko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Podawaj z kaszą kus kus.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z kurczaka
Curry to nie tylko popularna przyprawa, ale też nazwa indyjskiego specjału. Jest szybkie oraz łatwe do przyrządzenia, więc może być świetnym pomysłem na obiad. Mięso, warzywa i przyprawy w sosie – curry z kurczaka to danie, którego koniecznie musisz spróbować!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy cenią sobie nieskomplikowane w przygotowaniu dania jednogarnkowe, zwłaszcza jeśli przy okazji może być pysznie i nowocześnie? Czego chcieć więcej!
Na jaką okazję?
Curry z kurczaka to prosta potrawa, którą możesz podać zarówno na codzienny, jak i niedzielny obiad. Ten smak i aromat przypadnie do gustu całej rodzinie!
Czy wiesz, że?
Curry to sposób przygotowania potrawy wywodzący się z kuchni indyjskiej. Składa się z warzyw, mięsa, ryb i innych składników w sosie.
Dla urozmaicenia:
Curry z kurczaka podawaj z kaszą kuskus. Świetnie do siebie pasują!