Curry z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

400 gramów

4 sztuki

300 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w paski i usmaż w dużym rondlu.

Krok 2

Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, dodaj wszystkie przyprawy Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mięso do cebuli i całość smaż, aż nabierze koloru.

Krok 4

Teraz dodaj pomidory, wodę i duś przez ok. 10 minut.

Krok 5

Dodaj fasolkę, sok z cytryny, lekko wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z kaszą kus kus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z kurczakaCurry z kurczaka

Curry to nie tylko popularna przyprawa, ale też nazwa indyjskiego specjału. Jest szybkie oraz łatwe do przyrządzenia, więc może być świetnym pomysłem na obiad. Mięso, warzywa i przyprawy w sosie – curry z kurczaka to danie, którego koniecznie musisz spróbować!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy cenią sobie nieskomplikowane w przygotowaniu dania jednogarnkowe, zwłaszcza jeśli przy okazji może być pysznie i nowocześnie? Czego chcieć więcej!

Na jaką okazję?

Curry z kurczaka to prosta potrawa, którą możesz podać zarówno na codzienny, jak i niedzielny obiad. Ten smak i aromat przypadnie do gustu całej rodzinie!

Czy wiesz, że?

Curry to sposób przygotowania potrawy wywodzący się z kuchni indyjskiej. Składa się z warzyw, mięsa, ryb i innych składników w sosie.

Dla urozmaicenia:

Curry z kurczaka podawaj z kaszą kuskus. Świetnie do siebie pasują!