
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
5 sztuk
3 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
8 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj papryczki chilli, wyciśnij czosnek i pokrój paprykę.
Krok 2
Dodaj posiekana dymkę, osiem łyżek oliwy, dwie łyżki soku z cytryny, łyżkę kminu, dwie łyżki czerwonego octu winnego i łyżkę sproszkowanego chilli.
Krok 3
Połącz marynatę z oliwkami i umieść w lodówce na dwa dni. Podawaj z grzankami.
Krok 4
Dodaj Marynatę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej