
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
5 sztuk
3 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
8 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj papryczki chilli, wyciśnij czosnek i pokrój paprykę.
Krok 2
Dodaj posiekana dymkę, osiem łyżek oliwy, dwie łyżki soku z cytryny, łyżkę kminu, dwie łyżki czerwonego octu winnego i łyżkę sproszkowanego chilli.
Krok 3
Połącz marynatę z oliwkami i umieść w lodówce na dwa dni. Podawaj z grzankami.
Krok 4
Dodaj Marynatę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej