Czarne oliwki marynowane z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarne oliwki marynowane z chilli

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

5 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

8 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj papryczki chilli, wyciśnij czosnek i pokrój paprykę.

Krok 2

Dodaj posiekana dymkę, osiem łyżek oliwy, dwie łyżki soku z cytryny, łyżkę kminu, dwie łyżki czerwonego octu winnego i łyżkę sproszkowanego chilli.

Krok 3

Połącz marynatę z oliwkami i umieść w lodówce na dwa dni. Podawaj z grzankami.

Krok 4

Dodaj Marynatę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej