Czarne oliwki marynowane z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarne oliwki marynowane z chilli

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

5 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

8 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj papryczki chilli, wyciśnij czosnek i pokrój paprykę.

Krok 2

Dodaj posiekana dymkę, osiem łyżek oliwy, dwie łyżki soku z cytryny, łyżkę kminu, dwie łyżki czerwonego octu winnego i łyżkę sproszkowanego chilli.

Krok 3

Połącz marynatę z oliwkami i umieść w lodówce na dwa dni. Podawaj z grzankami.

Krok 4

Dodaj Marynatę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej