
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.
Krok 2
Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.
Krok 3
Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.
Krok 4
Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej