Czekoladowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.

Krok 2

Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.

Krok 3

Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.

Krok 4

Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej