
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.
Krok 2
Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.
Krok 3
Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.
Krok 4
Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















