Czekoladowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.

Krok 2

Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.

Krok 3

Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.

Krok 4

Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe ciasteczka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej