Chrupanki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupanki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski lub w kostkę i namocz w mleku.

Krok 2

Obtocz mięso w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 3

Układaj na blasze do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 st.C przez około 20 minut.

Krok 4

Majonez połącz z ketchupem i sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z bakłażana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej