Chrupanki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupanki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski lub w kostkę i namocz w mleku.

Krok 2

Obtocz mięso w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 3

Układaj na blasze do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 st.C przez około 20 minut.

Krok 4

Majonez połącz z ketchupem i sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupanki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej