Pizzetki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzetki z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.

Krok 3

Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.

Krok 4

Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śliwka w boczku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej