Pizzetki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzetki z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.

Krok 3

Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.

Krok 4

Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej