Pizzetki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzetki z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.

Krok 3

Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.

Krok 4

Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej