
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.
Krok 2
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.
Krok 3
Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.
Krok 4
Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej