Pizzetki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzetki z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.

Krok 3

Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.

Krok 4

Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzetki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej