
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie podziel na dwa równe kawałki.
Krok 2
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z mini kostką czosnek Knorr.
Krok 3
Smaruj jeden kawałek ciasta koncentratem, przykryj drugim kawałkiem i pokrój na kwadraty, a następnie na trójkąty.
Krok 4
Na natłuszczonej oliwą blaszce ułóż trójkąty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej