Czekoladowe ciasto z daktylami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

0.33 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 szklanka

0.66 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Daktyle kroję na mniejsze części.

Krok 2

Najpierw mieszam składniki suche, potem mokre, a na koniec wszystkie razem.

Krok 3

Przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej