Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

60 gramów

60 gramów

15 gramów

60 gramów

100 gramów

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku. Obie mąki wymieszaj razem z migdałami. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem.

Krok 2

Do masy żółtkowej dodawaj ciągle ucierając, mąkę z migdałami i przestudzoną Kasię. Na koniec delikatnie wymieszaj z ubitą pianą.

Krok 3

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej mąką okrągłej formy o średnicy około 22cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz najpierw 10 minut w 200st.C, a następnie jeszcze 10 minut w 180st.C. Ciasto wystudź.

Krok 4

W tym czasie przygotuj polewę czekoladową. W rondelku rozpuść Kasię dodaj śmietankę i połamaną czekoladę. Gotuj, aż czekolada się rozpuści, a polewa stanie się gładka i gęsta.

Krok 5

Jeszcze ciepłą polewą polej ciasto i zrób na niej widelcem delikatny wzorek.

Krok 6

Gotowe ciasto pokrój na ćwiartki i podawaj z lodami Carte d'Or Adwokat

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d'Or Advokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej