Golonka pieczona z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa golonka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 sztuki

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz golonkę. Następnie posyp ja pierzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Włóż przygotowaną golonkę na dwie godziny do lodówki.

Krok 2

Do około trzech litrów wody dodaj liście laurowe, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i plastry czosnku.

Krok 3

Całość zagotuj, po czym włóż golonkę tak, by była całkowicie zanurzona. Gotuj pod przykryciem, na średnim ogniu przez około dwie godziny.

Krok 4

Gdy golonka będzie miękka, wyjmij ją i usuń kości.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i zarumień golonkę. Podawaj ja na ciepło, z musztardą i pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej