Golonka pieczona z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl

Czosnkowa golonka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 sztuki

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz golonkę. Następnie posyp ja pierzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Włóż przygotowaną golonkę na dwie godziny do lodówki.

Krok 2

Do około trzech litrów wody dodaj liście laurowe, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i plastry czosnku.

Krok 3

Całość zagotuj, po czym włóż golonkę tak, by była całkowicie zanurzona. Gotuj pod przykryciem, na średnim ogniu przez około dwie godziny.

Krok 4

Gdy golonka będzie miękka, wyjmij ją i usuń kości.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i zarumień golonkę. Podawaj ja na ciepło, z musztardą i pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej