Składniki
null
null
null
null
null
null
3 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz golonkę. Następnie posyp ja pierzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Włóż przygotowaną golonkę na dwie godziny do lodówki.
Krok 2
Do około trzech litrów wody dodaj liście laurowe, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i plastry czosnku.
Krok 3
Całość zagotuj, po czym włóż golonkę tak, by była całkowicie zanurzona. Gotuj pod przykryciem, na średnim ogniu przez około dwie godziny.
Krok 4
Gdy golonka będzie miękka, wyjmij ją i usuń kości.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i zarumień golonkę. Podawaj ja na ciepło, z musztardą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej