
Składniki
null
null
null
null
null
null
3 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz golonkę. Następnie posyp ja pierzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Włóż przygotowaną golonkę na dwie godziny do lodówki.
Krok 2
Do około trzech litrów wody dodaj liście laurowe, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i plastry czosnku.
Krok 3
Całość zagotuj, po czym włóż golonkę tak, by była całkowicie zanurzona. Gotuj pod przykryciem, na średnim ogniu przez około dwie godziny.
Krok 4
Gdy golonka będzie miękka, wyjmij ją i usuń kości.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i zarumień golonkę. Podawaj ja na ciepło, z musztardą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej