
Składniki
null
null
null
null
null
null
3 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz golonkę. Następnie posyp ja pierzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Włóż przygotowaną golonkę na dwie godziny do lodówki.
Krok 2
Do około trzech litrów wody dodaj liście laurowe, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i plastry czosnku.
Krok 3
Całość zagotuj, po czym włóż golonkę tak, by była całkowicie zanurzona. Gotuj pod przykryciem, na średnim ogniu przez około dwie godziny.
Krok 4
Gdy golonka będzie miękka, wyjmij ją i usuń kości.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i zarumień golonkę. Podawaj ja na ciepło, z musztardą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej