
Składniki
600 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.
Krok 4
Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej