
Składniki
600 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.
Krok 4
Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej