Danie z fasoli mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z fasoli mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

null

1 łyżeczka

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.

Krok 4

Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Słoneczna zupa marchewkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej