Danie z fasoli mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z fasoli mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

null

1 łyżeczka

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.

Krok 4

Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Mac and cheese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej