
Składniki
600 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.
Krok 4
Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























