Danie z fasoli mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z fasoli mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

null

1 łyżeczka

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę. Przełóż do rondla, dodaj imbir, kminek, kolendrę, czosnek, chilli i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wlej wodę – ważne jest to, żeby przykryła ona fasolę. Gotuj do chwili, gdy fasola będzie miękka (ale nie może się rozpadać). Dodaj sól i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Następnie przygotuj sos: roztop masło na patelni, dodaj posiekane papryczki chilli i biały kminek.

Krok 4

Smaż, aż nasionka kminku zaczną pękać. Fasolę polej sosem i podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej