de volaille inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

de volaille inaczej

Autor: MAŁGORZATA Zagórska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

300 gramów

100 gramów

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mięso z kurczaka mielimy w maszynce doprawiamy sola i pieprzem i dobrze wyrabiamy. Następnie ser żółty łączymy z masełkiem i dobrze wyrabiamy. Mięso nabieramy na dłoń wcześniej zmoczoną w wodzie i robimy cienki sznycelek. Posypujemy środek bułka tarta i na to jajemy masę serowa. Zawijamy tak aby masa ze śrokma nam nie wyciekła podczas smażenia

Krok 2

Kotlecik obtaczamy w mące następnie w jajku i bułce tartej to wszystko dobrze zaklepujemy i powtarzamy czynność tz. mąka , jajko, bułka i jeszcze raz dobrze przyklepujemy.

Krok 3

smażymy na dość głębokim oleju . podajemy z frytkami i surówka z czerwonej kapusty. Na drugi dzień jak nam zostaną można podgrzać w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej