de volaille inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

de volaille inaczej

Autor: MAŁGORZATA Zagórska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

300 gramów

200 gramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mięso z kurczaka mielimy w maszynce doprawiamy sola i pieprzem i dobrze wyrabiamy. Następnie ser żółty łączymy z masełkiem i dobrze wyrabiamy. Mięso nabieramy na dłoń wcześniej zmoczoną w wodzie i robimy cienki sznycelek. Posypujemy środek bułka tarta i na to jajemy masę serowa. Zawijamy tak aby masa ze śrokma nam nie wyciekła podczas smażenia

Krok 2

Kotlecik obtaczamy w mące następnie w jajku i bułce tartej to wszystko dobrze zaklepujemy i powtarzamy czynność tz. mąka , jajko, bułka i jeszcze raz dobrze przyklepujemy.

Krok 3

smażymy na dość głębokim oleju . podajemy z frytkami i surówka z czerwonej kapusty. Na drugi dzień jak nam zostaną można podgrzać w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Brukselka z makaronem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej