de volaille inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

de volaille inaczej

Autor: MAŁGORZATA Zagórska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

300 gramów

100 gramów

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mięso z kurczaka mielimy w maszynce doprawiamy sola i pieprzem i dobrze wyrabiamy. Następnie ser żółty łączymy z masełkiem i dobrze wyrabiamy. Mięso nabieramy na dłoń wcześniej zmoczoną w wodzie i robimy cienki sznycelek. Posypujemy środek bułka tarta i na to jajemy masę serowa. Zawijamy tak aby masa ze śrokma nam nie wyciekła podczas smażenia

Krok 2

Kotlecik obtaczamy w mące następnie w jajku i bułce tartej to wszystko dobrze zaklepujemy i powtarzamy czynność tz. mąka , jajko, bułka i jeszcze raz dobrze przyklepujemy.

Krok 3

smażymy na dość głębokim oleju . podajemy z frytkami i surówka z czerwonej kapusty. Na drugi dzień jak nam zostaną można podgrzać w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • de volaille inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej