
Składniki
1 szklanka
4 sztuki
300 gramów
100 gramów
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
mięso z kurczaka mielimy w maszynce doprawiamy sola i pieprzem i dobrze wyrabiamy. Następnie ser żółty łączymy z masełkiem i dobrze wyrabiamy. Mięso nabieramy na dłoń wcześniej zmoczoną w wodzie i robimy cienki sznycelek. Posypujemy środek bułka tarta i na to jajemy masę serowa. Zawijamy tak aby masa ze śrokma nam nie wyciekła podczas smażenia
Krok 2
Kotlecik obtaczamy w mące następnie w jajku i bułce tartej to wszystko dobrze zaklepujemy i powtarzamy czynność tz. mąka , jajko, bułka i jeszcze raz dobrze przyklepujemy.
Krok 3
smażymy na dość głębokim oleju . podajemy z frytkami i surówka z czerwonej kapusty. Na drugi dzień jak nam zostaną można podgrzać w piekarniku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej