
Składniki
3 szklanki
4 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
0.3 szklanki
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone grzyby namoczyć, a potem pokroić w paseczki.
Krok 2
Kotlety trzeba przygotować do robienia rolad spłaszczając je i rozklepując je. Każdy kotlet polać odrobiną oleju, posmarować musztardą, posypać pieprzem, papryką i majerankiem.
Krok 3
Farsz rolady stanowi kawałek skórki razowca, korniszona, suszonego grzybka, wędzonego boczku. Zwinąć rolady tak jak klasyczne rolady wołowe (śląskie). Obwiązać nicią.
Krok 4
Oprószyć papryką, majerankiem i skropić Delikatem w płynie. Rozgrzać olej masłem. Obsmażyć rolady na rumiano. Włożyć do garnka razem z tłuszczem od smażenia, pokrojonymi drobno cebulami, grzybami, Bulionetką i Bulionem grzybowym. Wlać wodę. Dusić z 1 godzinę z lekko uchyloną pokrywką.
Krok 5
Kiedy zrazy są już dobre, a sos się zagotuje - usunąć nici z rolad i przełożyć mięso z powrotem do garnka, doprawić sos do smaku pieprzem, mini kostką Smażona Cebulka, Delikatem, mieloną papryką. Wlać śmietankę. Zagęścić sos błyskawiczną zasmażką ciemną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej