Dip ziołowy i pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip ziołowy i pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 2

Połowę majonezu wymieszaj z czosnkiem i ziołami. Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Pozostałą część majonezu wymieszaj z koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny. Przypraw pieprzem, cukrem i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip ziołowy i pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej