Domowa wędlina z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa wędlina z salami

Autor: Agnieszka Pyłka Wierzgacz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety dokładnie myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miski przyprawiamy dodajemy rozgnieciony czosnek i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki . Salami kroimy w kostkę i mieszamy z filetem. W chłodnej wodzie rozprowadzamy żelatynę i wlewamy do mięsa a następnie dokładnie mieszamy i intensywnie wyrabiamy. Masę umieszczamy w woreczku do parzenia i upychamy. Woreczek umieszczamy w szynkowarze, dociskamy i związujemy szczelnie sznureczkiem woreczek, przykrywamy krążkiem dociskowym, układamy sprężynę i zamykamy szynkowar. Wodę w garnku nagrzewamy do 80 stopni i parzymy mięso przez około 2 godziny. Po upływie tego czasu naczynie wyjmujemy z wody wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa wędlina z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej