Domowe nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe nachos

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę kukurydzianą wsypać do miski dodać 1/4 kostki smalcu pokrojonego na mniejsze kostki, ciasto wyrabiać ręką aż smalec sie wchłonie, dodać 1/2 szklankę mąki pszennej, cały czas wyrabiając ciasto, Powoli dolewać letnią wodę, wyrabiając ciasto, aż będzie wystarczająco elastyczne by je wałkować. Ciasto podzielić na kulki. Podsypać mąka pszenną. Rozwałkować na cienko, wykrawać miseczką kółka. Każdy krążek składać na pół a następnie wykrawać z niej trójkąty.

Krok 2

Wrzucać na rozgrzany olej, smażyć partiami na złoto, wykładać je po usmażeniu na papierowy ręcznik.

Krok 3

Doprawiać nachos mieszaniną kminu rzymskiego, 2 rodzajów papryki i soli, wymieszanych w stosunku 1: 1, a następnie zsypywać do metalowej miski.Podawać z pikantnym dipem z przepisu domowe chipsy ziemniaczane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej