Dorada z szynką pata negra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada z szynką pata negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

8 plastrów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru.

Krok 2

Filety podziel wzdłuż na pół i wymieszaj z marynatą. Odstaw na 30 minut.

Krok 3

Każdy pasek ryby owiń plasterkiem szynki.

Krok 4

Na blasze wyłożonej pergaminem ułóż ryby i piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Podawaj z koprem włoskim smażonym powoli na maśle.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej