Dorsz we włoszczyźnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz we włoszczyźnie

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza rozmróź, skrop sokiem z 1 cytryny i pokrój w poprzek na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż z dwóch stron (po ok. 3 minuty) na oleju roślinnym.

Krok 2

Warzywa obierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie marchew i selera pokrój w małe słupki, a pora w krążki. Duś je w dużym rondlu przez ok. 10 minut.

Krok 3

Do warzyw dodaj podsmażone kawałki ryby i zalej całość rozprowadzonym wcześniej w gorącej wodzie bulionem z kury z pietruszką i lubczykiem. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ziemniakami pieczonymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej