
Składniki
500 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza rozmróź, skrop sokiem z 1 cytryny i pokrój w poprzek na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż z dwóch stron (po ok. 3 minuty) na oleju roślinnym.
Krok 2
Warzywa obierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie marchew i selera pokrój w małe słupki, a pora w krążki. Duś je w dużym rondlu przez ok. 10 minut.
Krok 3
Do warzyw dodaj podsmażone kawałki ryby i zalej całość rozprowadzonym wcześniej w gorącej wodzie bulionem z kury z pietruszką i lubczykiem. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Podawaj z ziemniakami pieczonymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej