Dorsz we włoszczyźnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz we włoszczyźnie

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza rozmróź, skrop sokiem z 1 cytryny i pokrój w poprzek na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż z dwóch stron (po ok. 3 minuty) na oleju roślinnym.

Krok 2

Warzywa obierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie marchew i selera pokrój w małe słupki, a pora w krążki. Duś je w dużym rondlu przez ok. 10 minut.

Krok 3

Do warzyw dodaj podsmażone kawałki ryby i zalej całość rozprowadzonym wcześniej w gorącej wodzie bulionem z kury z pietruszką i lubczykiem. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ziemniakami pieczonymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej