Dorsz we włoszczyźnie

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza rozmróź, skrop sokiem z 1 cytryny i pokrój w poprzek na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż z dwóch stron (po ok. 3 minuty) na oleju roślinnym.

Krok 2

Warzywa obierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie marchew i selera pokrój w małe słupki, a pora w krążki. Duś je w dużym rondlu przez ok. 10 minut.

Krok 3

Do warzyw dodaj podsmażone kawałki ryby i zalej całość rozprowadzonym wcześniej w gorącej wodzie bulionem z kury z pietruszką i lubczykiem. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ziemniakami pieczonymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz we włoszczyźnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej