Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

4 łyżki

8 sztuk

160 gramów

1 sztuka

sos do brokułów:

400 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do ciepłej kaszy dodaj Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 1

Krok 2

Cielęcinę uduś na oleju. Pieczarki posiekaj i również uduś na oleju.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 2

Krok 3

Na talerzu ułóż cielęcinę, a na niej uduszone pieczarki.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 3

Krok 4

Ugotuj brokuły. Na koniec przygotuj sos: jogurt wymieszaj z posiekanymi kaparami i czosnkiem. Przed podaniem brokuły polej gotowym sosem.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, jodu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6, B12 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej