Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
0.5 kilograma
1.5 łyżeczki
200 mililitrów
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 szczypta
null
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.
Krok 3
Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.
Krok 4
Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.
Krok 1
Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 5
Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej