Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.

Krok 3

Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.

Krok 1

Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej