Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
0.5 kilograma
1.5 łyżeczki
200 mililitrów
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 szczypta
null
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.
Krok 3
Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.
Krok 4
Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.
Krok 1
Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 5
Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































