Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
0.5 kilograma
1.5 łyżeczki
200 mililitrów
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 szczypta
null
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.
Krok 3
Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.
Krok 4
Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.
Krok 1
Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 5
Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej