Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 mililitrów

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.

Krok 3

Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.

Krok 1

Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej