Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.

Krok 3

Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.

Krok 1

Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
28 osób ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej