Soczyste żeberka duszone w sosie własnym | Przepisy.pl pixel

Duszone żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

1.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.

Krok 3

Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej