Soczyste żeberka duszone w sosie własnym | Przepisy.pl pixel

Duszone żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

1.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.

Krok 3

Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej