Soczyste żeberka duszone w sosie własnym | Przepisy.pl pixel

Duszone żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

1.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.

Krok 3

Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej