Soczyste żeberka duszone w sosie własnym | Przepisy.pl

Duszone żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

1.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.

Krok 3

Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej