Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1006

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki mieszamy w misce drewnianą łyżką.

Krok 2

Otrzymaną masą wypełniamy blaszkę, układamy owoce, sypiemy kruszonką.

Krok 3

Wstawiamy do piekarnika na 30 minut i 130 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowe ciasto drożdżowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej