Eleganckie selerowe paluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie selerowe paluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

140 gramów

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.

Krok 2

Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Krok 3

Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.

Krok 4

Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej