Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
140 gramów
12 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.
Krok 2
Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem
Krok 3
Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.
Krok 4
Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej