Eleganckie selerowe paluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie selerowe paluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

140 gramów

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.

Krok 2

Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Krok 3

Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.

Krok 4

Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
47 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej