
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
140 gramów
12 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.
Krok 2
Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem
Krok 3
Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.
Krok 4
Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























