Eleganckie selerowe paluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie selerowe paluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

140 gramów

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.

Krok 2

Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Krok 3

Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.

Krok 4

Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej