Eleganckie selerowe paluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie selerowe paluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

140 gramów

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od selera odetnij łodygi. Oczyść je, potnij na 12 równych kawałków i delikatnie każdą wydrąż.

Krok 2

Ser pleśniowy rozgnieć widelcem i wymieszaj na twarożek z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Krok 3

Nadziewaj serem przygotowane selerowe paluchy i każdy dokładnie owiń cienkim plasterkiem szynki Serrano.

Krok 4

Ułóż na półmisku i podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie selerowe paluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej