Faszerowane pałki z kurczaka na grillu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pałki z kurczaka na grillu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.

Krok 2

Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.

Krok 3

Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.

Krok 4

Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 5

Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej