Faszerowane pałki z kurczaka na grillu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pałki z kurczaka na grillu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.

Krok 2

Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.

Krok 3

Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.

Krok 4

Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 5

Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej