
Składniki
8 sztuk
250 gramów
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.
Krok 2
Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.
Krok 3
Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.
Krok 4
Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 5
Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej