Faszerowane pałki z kurczaka na grillu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pałki z kurczaka na grillu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.

Krok 2

Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.

Krok 3

Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.

Krok 4

Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 5

Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej