Składniki
8 sztuk
250 gramów
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.
Krok 2
Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.
Krok 3
Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.
Krok 4
Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 5
Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej