Filet z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 szklanka

1 kilogram

null

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na porcje, dopraw, rozbij i usmaż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na tłuszczu.

Krok 3

Dodaj pokrojone pieczarki. Gdy staną się miękkie wlej wino i śmietanę. Dodaj mięso i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej