
Składniki
2 sztuki
null
null
1 szklanka
1 kilogram
null
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na porcje, dopraw, rozbij i usmaż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj pokrojone pieczarki. Gdy staną się miękkie wlej wino i śmietanę. Dodaj mięso i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej