
Składniki
2 sztuki
null
null
1 szklanka
1 kilogram
null
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na porcje, dopraw, rozbij i usmaż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj pokrojone pieczarki. Gdy staną się miękkie wlej wino i śmietanę. Dodaj mięso i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej