Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety myjemy a następnie nacinamy tak aby powstały tzw."sakwy". Nacieramy kostką knorr (czosnek, pietruszka) i odstawiamy do lodówki
Krok 2
Farsz: do miseczki drobno siekamy suszone pomidory, liście szpinaku, bazylii oraz czosnek dodajemy oliwę z oliwek i dobrze mieszamy a następnie odstawiamy na 5 minut do lodówki.
Krok 3
Po pięciu minutach wyciągamy farsz, którym wypełniamy filety w miarę potrzeby używamy wykałaczek w celu zamknięcia sakiewek. Tak przygotowane filety wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie podlewamy delikatnie wodą i przykrywamy. Zmniejszamy ognień pod patelnią. W trakcie duszenia dodajemy drobno posiekaną cebulkę.
Krok 4
Gdy mięso się dusi (minimum 20 minut) przygotowujemy sos. W tym celu odlewamy około 125-150 ml śmietany, którą dokładnie mieszamy z sosem do pieczeni knorr (jasny). Tak przygotowany sos wlewamy powoli pod koniec duszenia ciągle mieszając aż do zagotowania.
Krok 5
Filety podajemy w całości lub pokrojony w plastry (wygląda efektowniej:-) polewamy sosem. Dobrym dodatkiem do tego dania jest sałatka grecka :-) SMACZNEGO!!!

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej