Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do szklanej miski wrzuć osączoną fetę, rozgnieć widelcem. Przygotuj pastę orzechowo-ziołową: do malaksera wrzuć orzechy, oliwki i bazylię, wlej 2 łyżki oliwy. Zamknij i miksuj pół minuty, a następnie dodaj do miski z fetą i wymieszaj widelcem. Filety oprósz z obu stron solą, pieprzem i pokruszoną minikosteczką bazyliową, a potem przekrój na pół. Kawałki ryb obtaczaj w masie z fety, orzechów i bazylii. Przełóż do nasmarowanego resztą oliwy żaroodpornego naczynia, posyp pokruszonym czerwonym pieprzem, piecz 10 minut. Możesz posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej