Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do szklanej miski wrzuć osączoną fetę, rozgnieć widelcem. Przygotuj pastę orzechowo-ziołową: do malaksera wrzuć orzechy, oliwki i bazylię, wlej 2 łyżki oliwy. Zamknij i miksuj pół minuty, a następnie dodaj do miski z fetą i wymieszaj widelcem. Filety oprósz z obu stron solą, pieprzem i pokruszoną minikosteczką bazyliową, a potem przekrój na pół. Kawałki ryb obtaczaj w masie z fety, orzechów i bazylii. Przełóż do nasmarowanego resztą oliwy żaroodpornego naczynia, posyp pokruszonym czerwonym pieprzem, piecz 10 minut. Możesz posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej