Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią
średnie
0 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do szklanej miski wrzuć osączoną fetę, rozgnieć widelcem. Przygotuj pastę orzechowo-ziołową: do malaksera wrzuć orzechy, oliwki i bazylię, wlej 2 łyżki oliwy. Zamknij i miksuj pół minuty, a następnie dodaj do miski z fetą i wymieszaj widelcem. Filety oprósz z obu stron solą, pieprzem i pokruszoną minikosteczką bazyliową, a potem przekrój na pół. Kawałki ryb obtaczaj w masie z fety, orzechów i bazylii. Przełóż do nasmarowanego resztą oliwy żaroodpornego naczynia, posyp pokruszonym czerwonym pieprzem, piecz 10 minut. Możesz posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej