Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do szklanej miski wrzuć osączoną fetę, rozgnieć widelcem. Przygotuj pastę orzechowo-ziołową: do malaksera wrzuć orzechy, oliwki i bazylię, wlej 2 łyżki oliwy. Zamknij i miksuj pół minuty, a następnie dodaj do miski z fetą i wymieszaj widelcem. Filety oprósz z obu stron solą, pieprzem i pokruszoną minikosteczką bazyliową, a potem przekrój na pół. Kawałki ryb obtaczaj w masie z fety, orzechów i bazylii. Przełóż do nasmarowanego resztą oliwy żaroodpornego naczynia, posyp pokruszonym czerwonym pieprzem, piecz 10 minut. Możesz posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej