Francuska tarta z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

816

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

masa:

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, cukru, Kasi, żółtka i wody zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Krok 2

Rozwałkowujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.

Krok 3

Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Wykładamy na ciasto.

Krok 4

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietankę. Wylewamy na jabłka.

Krok 5

Pieczemy 45 minut. Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej