GOFRY DOMOWE Z BITA SMIETANĄ I OWOCAMI

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

16

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

0.5 szklanki

do posmarowania:

1

dodatki:

1 opakowanie

1 słoik

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GĘSTĄ MASĘ.

Krok 2

GOFROWNICĘ ROZGRZAĆ, POSMAROWAĆ LEKKO OLEJEM.

Krok 3

MAŁYMI PORCJAMI WLAĆ CIASTO - OKOŁO 4 ŁYŻEK - I PIEC 5 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.

Krok 4

ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM.

Krok 5

UPIECZONE GOFRY UDEKOROWAĆ BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI POKROJONYMI W KOSTKĘ.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej