Góralska jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralska jajecznica

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 sztuk

1 pęczek

1 łyżeczka

null

0.5 sztuki

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę. Oscypek zetrzyj. Jajka wymieszaj z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem.

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, usmaż do uzyskania skwarek. Dodaj chleb i zrumień.

Krok 3

Masę jajeczną wlej do słoniny i chleba, dopraw przyprawami, wymieszaj. Smaż na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej