
Składniki
4 łyżki
8 sztuk
1 pęczek
1 łyżeczka
null
0.5 sztuki
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę. Oscypek zetrzyj. Jajka wymieszaj z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem.
Krok 2
Słoninę pokrój w drobną kostkę, usmaż do uzyskania skwarek. Dodaj chleb i zrumień.
Krok 3
Masę jajeczną wlej do słoniny i chleba, dopraw przyprawami, wymieszaj. Smaż na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej