Góralska jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralska jajecznica

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę. Oscypek zetrzyj. Jajka wymieszaj z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem.

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, usmaż do uzyskania skwarek. Dodaj chleb i zrumień.

Krok 3

Masę jajeczną wlej do słoniny i chleba, dopraw przyprawami, wymieszaj. Smaż na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej