
Składniki
4 łyżki
8 sztuk
1 pęczek
1 łyżeczka
null
0.5 sztuki
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę. Oscypek zetrzyj. Jajka wymieszaj z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem.
Krok 2
Słoninę pokrój w drobną kostkę, usmaż do uzyskania skwarek. Dodaj chleb i zrumień.
Krok 3
Masę jajeczną wlej do słoniny i chleba, dopraw przyprawami, wymieszaj. Smaż na wolnym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej