Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

195

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy dokładnie z rozkruszoną kostką pietruszkową.

Krok 2

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i znamion, myjemy. W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy pod przykryciem 5 min.

Krok 3

Wyjętą, gorącą kukurydzę od razu smarujemy ziołowym masłem (można posłużyć się np. silikonowym pędzelkiem). Kukurydzę kroimy w nieduże kawałki i układamy na talerzu. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej