Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło mieszamy dokładnie z rozkruszoną kostką pietruszkową.
Krok 2
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i znamion, myjemy. W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy pod przykryciem 5 min.
Krok 3
Wyjętą, gorącą kukurydzę od razu smarujemy ziołowym masłem (można posłużyć się np. silikonowym pędzelkiem). Kukurydzę kroimy w nieduże kawałki i układamy na talerzu. Podajemy od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej