Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy dokładnie z rozkruszoną kostką pietruszkową.

Krok 2

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i znamion, myjemy. W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy pod przykryciem 5 min.

Krok 3

Wyjętą, gorącą kukurydzę od razu smarujemy ziołowym masłem (można posłużyć się np. silikonowym pędzelkiem). Kukurydzę kroimy w nieduże kawałki i układamy na talerzu. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Panierowny brie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej