Grejpfruty z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grejpfruty z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Wydrąż z nich miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Miąższ podziel na kawałki o wymiarach 2 cm i włóż do salaterki.

Krok 3

Kraby odsącz i przełóż do miąższu z grejpfrutów.

Krok 4

Dodaj pieprz oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dokładnie wymieszaj i przełóż do połówek grejpfruta. Na wierzchu połóż śmietanę.

Krok 5

Wstaw do lodówki i podawaj, gdy będą mocno schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej