
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Wydrąż z nich miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
Krok 2
Miąższ podziel na kawałki o wymiarach 2 cm i włóż do salaterki.
Krok 3
Kraby odsącz i przełóż do miąższu z grejpfrutów.
Krok 4
Dodaj pieprz oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dokładnie wymieszaj i przełóż do połówek grejpfruta. Na wierzchu połóż śmietanę.
Krok 5
Wstaw do lodówki i podawaj, gdy będą mocno schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej