Grejpfruty z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grejpfruty z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Wydrąż z nich miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Miąższ podziel na kawałki o wymiarach 2 cm i włóż do salaterki.

Krok 3

Kraby odsącz i przełóż do miąższu z grejpfrutów.

Krok 4

Dodaj pieprz oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dokładnie wymieszaj i przełóż do połówek grejpfruta. Na wierzchu połóż śmietanę.

Krok 5

Wstaw do lodówki i podawaj, gdy będą mocno schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ptysie ze śmietaną
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej