Grejpfruty z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grejpfruty z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Wydrąż z nich miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Miąższ podziel na kawałki o wymiarach 2 cm i włóż do salaterki.

Krok 3

Kraby odsącz i przełóż do miąższu z grejpfrutów.

Krok 4

Dodaj pieprz oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dokładnie wymieszaj i przełóż do połówek grejpfruta. Na wierzchu połóż śmietanę.

Krok 5

Wstaw do lodówki i podawaj, gdy będą mocno schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grejpfruty z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej