
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Wydrąż z nich miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
Krok 2
Miąższ podziel na kawałki o wymiarach 2 cm i włóż do salaterki.
Krok 3
Kraby odsącz i przełóż do miąższu z grejpfrutów.
Krok 4
Dodaj pieprz oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dokładnie wymieszaj i przełóż do połówek grejpfruta. Na wierzchu połóż śmietanę.
Krok 5
Wstaw do lodówki i podawaj, gdy będą mocno schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej