
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 sztuki
0.5 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na masę.
Krok 2
Dodaj ikrę oraz oliwę wymieszaną z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn.
Krok 3
Oliwki bardzo drobno posiekaj i dodaj do masy. Dopraw pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pastę podawaj z pieczywem cebulowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej