
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 sztuki
0.5 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na masę.
Krok 2
Dodaj ikrę oraz oliwę wymieszaną z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn.
Krok 3
Oliwki bardzo drobno posiekaj i dodaj do masy. Dopraw pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pastę podawaj z pieczywem cebulowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej