Rybny przysmak greków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak greków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na masę.

Krok 2

Dodaj ikrę oraz oliwę wymieszaną z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn.

Krok 3

Oliwki bardzo drobno posiekaj i dodaj do masy. Dopraw pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pastę podawaj z pieczywem cebulowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej