Rybny przysmak greków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak greków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na masę.

Krok 2

Dodaj ikrę oraz oliwę wymieszaną z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn.

Krok 3

Oliwki bardzo drobno posiekaj i dodaj do masy. Dopraw pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pastę podawaj z pieczywem cebulowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak greków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej