Szparagi w sosie jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w sosie jogurtowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr, cukru i masła. Gotuj szparagi białe i zielone oddzielnie. Odcedź i pokrój na kawałki 2,5-3cm.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do szparagów.

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą polej szparagi wymieszane z pieczarkami.

Krok 4

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Olej wymieszaj z octem i 2 łyżkami wody ze szparagów. Dopraw solą i pieprzem i połącz z cebulami.

Krok 5

Jogurt ubij z 2 łyżkami wody z gotowania szparagów, dopraw pieprzem i wymieszaj ze szczypiorkiem. Sosem jogurtowym polej szparagi i pieczarki, a wierzch udekoruj rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej