PRZEPISY.PL

Szparagi w sosie jogurtowym

Autor: garlic
  • 30
  • 8
  • Trudne
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ocet winny2 łyżki
  • olej z orzechów arachidowych4 łyżki
  • jogurt naturalny6 łyżek
  • szczypiorek0.5 pęczka
  • cukier1 łyżka
  • pieprz do smaku
  • Krok 1

    Szparagi obierz i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, cukru i masła. Gotuj szparagi białe i zielone oddzielnie. Odcedz i pokrój na kawałki 2,5-3cm.
  • Krok 2

    Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do szparagów.
  • Krok 3

    Tak przygotowaną marynatą polej szparagi wymieszane z pieczarkami.
  • Krok 4

    Cebulę pokrój w drobną kostkę. Olej wymieszaj z octem i 2 łyżkami wody ze szparagów. Dopraw solą i pieprzem i połącz z cebulami.
  • Krok 5

    Jogurt ubij z 2 łyżkami wody z gotowania szparagów, dopraw pieprzem i wymieszaj ze szczypiorkiem. Sosem jogurtowym polej szparagi i pieczarki, a wierzch udekoruj rzeżuchą.

Więcej przepisów z tym produktem

Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

20
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
161
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Trudne
264
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
207
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe