
Składniki
500 gramów
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
6 łyżek
0.5 pęczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr, cukru i masła. Gotuj szparagi białe i zielone oddzielnie. Odcedź i pokrój na kawałki 2,5-3cm.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do szparagów.
Krok 3
Tak przygotowaną marynatą polej szparagi wymieszane z pieczarkami.
Krok 4
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Olej wymieszaj z octem i 2 łyżkami wody ze szparagów. Dopraw solą i pieprzem i połącz z cebulami.
Krok 5
Jogurt ubij z 2 łyżkami wody z gotowania szparagów, dopraw pieprzem i wymieszaj ze szczypiorkiem. Sosem jogurtowym polej szparagi i pieczarki, a wierzch udekoruj rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































