Szparagi w sosie jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w sosie jogurtowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr, cukru i masła. Gotuj szparagi białe i zielone oddzielnie. Odcedź i pokrój na kawałki 2,5-3cm.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do szparagów.

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą polej szparagi wymieszane z pieczarkami.

Krok 4

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Olej wymieszaj z octem i 2 łyżkami wody ze szparagów. Dopraw solą i pieprzem i połącz z cebulami.

Krok 5

Jogurt ubij z 2 łyżkami wody z gotowania szparagów, dopraw pieprzem i wymieszaj ze szczypiorkiem. Sosem jogurtowym polej szparagi i pieczarki, a wierzch udekoruj rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
124 osoby oglądają przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej