Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

3 łyżki

5 łyżek

150 gramów

14 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.

Krok 2

Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.

Krok 3

Bakłażany przepołów wzdłuż.

Krok 4

Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.

Krok 5

Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej