Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
6 sztuk
3 łyżki
5 łyżek
150 gramów
14 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.
Krok 2
Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.
Krok 3
Bakłażany przepołów wzdłuż.
Krok 4
Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.
Krok 5
Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej