Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

3 łyżki

5 łyżek

150 gramów

14 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.

Krok 2

Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.

Krok 3

Bakłażany przepołów wzdłuż.

Krok 4

Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.

Krok 5

Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej