Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
6 sztuk
3 łyżki
5 łyżek
150 gramów
14 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.
Krok 2
Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.
Krok 3
Bakłażany przepołów wzdłuż.
Krok 4
Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.
Krok 5
Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej