Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

3 łyżki

5 łyżek

150 gramów

14 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.

Krok 2

Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.

Krok 3

Bakłażany przepołów wzdłuż.

Krok 4

Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.

Krok 5

Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej