Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem
średnie
3 osoby zapisały
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
6 sztuk
3 łyżki
5 łyżek
150 gramów
14 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj cytrynową oliwę i dressing z bazylią.
Krok 2
Następnie podziel papryki na ćwiartki i oczyść z nasion. Upiecz w opiekaczu lub gorącym piekarniku skórką do góry.
Krok 3
Bakłażany przepołów wzdłuż.
Krok 4
Zapakuj paprykę w folię na 5 minut, p czym obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki. Upiecz na grillu grzyby i bakłażany.
Krok 5
Włóż sałatę do miski, skrop przygotowaną oliwą i wymieszaj. Połóż sałatkę, grzyby, bakłażany, ser i paprykę na talerzach. Polej dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej