Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umytą, obraną i oczyszczoną z gniazda nasiennego gruszkę pokrój w kostkę i włóż do garnuszka.

Krok 2
Dodaj rodzynki, odrobinę wody i podduś na wolnym ogniu.

Krok 3
Oprósz cynamonem. Podawaj z jogurtem naturalnym.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem potasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
Podwieczorek jest o tyle ważny, że pozwala nam spokojnie oczekiwać na kolację bez sięgania w międzyczasie po niezdrowe przekąski. Dobrym pomysłem na popołudniowy posiłek jest gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym.
Dla kogo?
Gruszka duszona z rodzynkami to wyśmienita przekąska dla miłośników podwieczorków na słodko. Zdrowo i nieszablonowo!
Na zdrowie!
Posiłek dostarcza między innymi spore ilości potasu (619,5 mg, czyli 31% RWS). Pierwiastek ten odgrywa znaczącą rolę w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Podwyższone ciśnienie krwi jest jednym z czynników ryzyka chorób serca.
Czy wiesz, że?
Dzięki gruszce ten podwieczorek to źródło nie tylko smaku, ale także witaminy C (18,2 mg czyli 23 % RWS , potasu oraz miedzi (0, 17 mg czyli 17% RWS).