Gruszki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzyj ser, serek topiony, pieprz i sól.

Krok 2

Gruszki ułóż zagłębieniami do góry, a następnie przykryj je masą.

Krok 3

Zapiecz na grillu. Podawaj, gdy ser zacznie się topić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej