
Składniki
300 gramów
50 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
250 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.
Krok 2
Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.
Krok 3
Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej