
Składniki
300 gramów
50 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
250 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.
Krok 2
Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.
Krok 3
Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej