Grzanki z polenty z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polenty z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.

Krok 2

Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.

Krok 3

Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej