
Składniki
300 gramów
50 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
250 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.
Krok 2
Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.
Krok 3
Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej