Grzanki z polenty z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polenty z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.

Krok 2

Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.

Krok 3

Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej