Gulasz z dzika z pieprzem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

300 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso włóż do miski, posyp pieprzem, solą i tymiankiem, polej olejem i winem. Marynuj 3 godziny, co jakiś czas obracając.

Krok 2

Na rozgrzanym w brytfannie maśle usmaż na chrupiąco boczek, wyjmij skraweczki i odstaw na bok.

Krok 3

W tym tłuszczu podduś cebulę. Oprósz ją mąką, wymieszaj, podsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Włóż mięso i mieszając krótko, podsmażyć. Dodaj ocet, wino, bulion, skórkę cytrynową, jałowiec, trybulkę, sól ziołową i zagotuj razem. Ogień zmniejsz, przykryj brytfannę i bardzo powoli gotuj 40 minut.

Krok 5

Wyjmij kawałki mięsa, sos przetrzyj przez gęste sito. Z powrotem wlej do brytfanny, włóż mięso, skraweczki i suszone śliwki. Gotuj pod przykryciem jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej