Gulasz z dzika z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dzika z pieprzem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

300 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso włóż do miski, posyp pieprzem, solą i tymiankiem, polej olejem i winem. Marynuj 3 godziny, co jakiś czas obracając.

Krok 2

Na rozgrzanym w brytfannie maśle usmaż na chrupiąco boczek, wyjmij skraweczki i odstaw na bok.

Krok 3

W tym tłuszczu podduś cebulę. Oprósz ją mąką, wymieszaj, podsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Włóż mięso i mieszając krótko, podsmażyć. Dodaj ocet, wino, bulion, skórkę cytrynową, jałowiec, trybulkę, sól ziołową i zagotuj razem. Ogień zmniejsz, przykryj brytfannę i bardzo powoli gotuj 40 minut.

Krok 5

Wyjmij kawałki mięsa, sos przetrzyj przez gęste sito. Z powrotem wlej do brytfanny, włóż mięso, skraweczki i suszone śliwki. Gotuj pod przykryciem jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dzika z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowe ciasto cytrynowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej