
Składniki
500 mililitrów
2 łyżeczki
20 dekagramów
0.5 sztuki
30 dekagramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kremówkę ubij, dodaj pod koniec cukier puder, cukier waniliowy i pokrojoną wanilię.
Krok 2
Ułóż podkłady bezowe, przełóż je bitą śmietaną oraz konfiturami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej