Hiszpan - tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpan - tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

2 łyżeczki

20 dekagramów

0.5 sztuki

30 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kremówkę ubij, dodaj pod koniec cukier puder, cukier waniliowy i pokrojoną wanilię.

Krok 2

Ułóż podkłady bezowe, przełóż je bitą śmietaną oraz konfiturami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpan - tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej