Hiszpańska tortilla z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla z ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

null

6 sztuk

1 pęczek

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i osusz za pomocą papierowego ręcznika lub ściereczki. Potnij na plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Duś przez kilka minut, gdy zmiękną, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Surowe jajka ubij mikserem razem z odrobiną wody i przyprawami, zalej miękkie ziemniaki i smaż do momentu gdy jajka zetną się od spodu.

Krok 4

Przewróć na drugą stronę, podsmaż jeszcze chwilę i posyp obficie posiekaną zieloną pietruszką. W razie potrzeby dopraw do smaku, rozdziel ziemniaczaną tortillę na porcje i ułóż na talerzach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej