Omlet hiszpański – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Oba składniki wrzuć na gorący olej i smaż przez 20 minut. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Jajka roztrzep, dodaj do ziemniaków, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Całość wlej na natłuszczoną patelnię. Smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej