Hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Oba składniki wrzuć na gorący olej i smaż przez 20 minut. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Jajka roztrzep, dodaj do ziemniaków, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Całość wlej na natłuszczoną patelnię. Smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej