Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Oba składniki wrzuć na gorący olej i smaż przez 20 minut. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Jajka roztrzep, dodaj do ziemniaków, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Całość wlej na natłuszczoną patelnię. Smaż z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej