Homar au naturel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homar au naturel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żywego homara zwiąż tak, aby w czasie gotowania nie podkurczył szczypców i odwłoka.

Krok 2

Do dużej ilości wrzątku z natką pietruszki, tymiankiem, liściem laurowym i solą wrzuć homara. Gotuj na mocnym ogniu przez 25-30 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu homara wyciągnij i odsącz. Natnij głowę, aby wyciekła z niej woda i przekrój go na połowę. Usuń czarne jelito.

Krok 4

Mięso z połówek homara przetnij jeszcze wszerz i ułóż ponownie w skorupie. Serwuj z majonezem albo sosem tatarskim.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homar au naturel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej