Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
50 gramów
1 szczypta
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Homara zanurz na minutę we wrzątku, po czym wyciągnij, natnij od strony brzusznej, aby wyciąć czarne jelito i osusz.
Krok 2
Na głęboką blachę ułóż homara, posmaruj go masłem, posyp solą, liśćmi tymianku, rozdrobnionymi liśćmi laurowymi.
Krok 3
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25-30 minut.
Krok 4
W trakcie pieczenia skrapiaj go wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej