Homar pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homar pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

50 gramów

1 szczypta

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homara zanurz na minutę we wrzątku, po czym wyciągnij, natnij od strony brzusznej, aby wyciąć czarne jelito i osusz.

Krok 2

Na głęboką blachę ułóż homara, posmaruj go masłem, posyp solą, liśćmi tymianku, rozdrobnionymi liśćmi laurowymi.

Krok 3

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

Krok 4

W trakcie pieczenia skrapiaj go wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homar pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej