Homarzec po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homarzec po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

300 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homarzce wyjmij z opakowania i rozmrażaj w temperaturze pokojowej pod przykryciem. Oddziel dokładnie mięso od skorupy. Opłucz je w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wrzątku i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pora i zeszklij, po czym dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.

Krok 4

Skrop homarce oliwą z oliwek i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 5

Groszek odsącz, a pora pokrój na krążki.

Krok 6

Teraz dodaj groszek i podgrzej. Wrzuć pieprz cayenne, imbir i cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homarzec po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sola w liściach bananowca
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej