Jabłecznik z budyniową bezą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

3 litry

2 łyżeczki

dodatkowo:

75 dekagramów

5 sztuk

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pięć łyżek cukru, cukier waniliowy oraz margarynę Kasię i wszystko posiekać nożem.

Krok 2

Dodać żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.

Krok 3

Następnie 13 ciasta włożyć do lodówki, a resztę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.

Krok 4

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i jeśli są bardzo soczyste, lekko odcisnąć.

Krok 5

Tak przygotowane jabłka wyłożyć na ciasto w formie i posypać cynamonem.

Krok 6

Białka, dodając cukier, ubić na pianę.

Krok 7

Następnie wymieszać z budyniami i wyłożyć na jabłka.

Krok 8

Z ciasta odłożonego do lodówki zrobić kruszonkę i posypać nią wierzch ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z budyniową bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej