Jabłecznik z kakao

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

661

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1 sztuka

1 szklanka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto ( żółtka, Kasię, cukier, mąka, proszek, śmietana ) zagnieść, podzielić na pół.

Krok 2

Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem.

Krok 3

Na górę wyłożyć tarte jabłka, posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem.

Krok 4

Na to wyłożyć ubitą pianę z 4 jaj.

Krok 5

Drugą połowę ciasta pokruszyć na górę.

Krok 6

Piec 30 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 7

Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej