Jabłecznik z pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

42 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

40 dekagramów

5 łyżek

2.5 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

piana:

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

nadzienie:

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Produkty sypkie zmieszać razem, dodać żółtka, Kasię i śmietanę.

Krok 2

Ugnieść ciasto, oddzielić kawałek, uformować wałeczki i włożyć do zamrażalnika.

Krok 3

Resztę ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Utarte jabłka wyłożyć na ciasto.

Krok 5

Białka ubić na pianę i położyć na jabłka posypane cynamonem.

Krok 6

Na wierzch utrzeć na tarce zmrożone kawałki ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej