Jabłka pieczone z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, wydrąż gniazda i pokrój na ćwiartki. Na rozgrzaną oliwę wrzuć jabłka i posyp 1 łyżką curry. Podgrzej chwileczkę, aby jabłka nie zdążyły zmięknąć.

Krok 2

Następnie przełóż owoce do żaroodpornego naczynia, polej tłuszczem z patelni, posyp resztą curry oraz orzeszkami.

Krok 3

Piecz ok. 15 minut w temperaturze 185 stopni C. Podawaj z ryżem oprószone cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż z klopsikami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej