Jabłka pieczone z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, wydrąż gniazda i pokrój na ćwiartki. Na rozgrzaną oliwę wrzuć jabłka i posyp 1 łyżką curry. Podgrzej chwileczkę, aby jabłka nie zdążyły zmięknąć.

Krok 2

Następnie przełóż owoce do żaroodpornego naczynia, polej tłuszczem z patelni, posyp resztą curry oraz orzeszkami.

Krok 3

Piecz ok. 15 minut w temperaturze 185 stopni C. Podawaj z ryżem oprószone cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej