
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, wydrąż gniazda i pokrój na ćwiartki. Na rozgrzaną oliwę wrzuć jabłka i posyp 1 łyżką curry. Podgrzej chwileczkę, aby jabłka nie zdążyły zmięknąć.
Krok 2
Następnie przełóż owoce do żaroodpornego naczynia, polej tłuszczem z patelni, posyp resztą curry oraz orzeszkami.
Krok 3
Piecz ok. 15 minut w temperaturze 185 stopni C. Podawaj z ryżem oprószone cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej