Jabłka zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

6 łyżek

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój na cząstki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej połowę margaryny i wrzuć jabłka. Dodaj 2 łyżki curry i podgrzewaj przez chwilę.

Krok 3

Następnie jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wlej na nie tłuszcz z rondla, posyp pozostałą margaryną, curry, orzeszkami i cukrem.

Krok 4

Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej