
Składniki
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój na cząstki.
Krok 2
W rondlu rozgrzej połowę margaryny i wrzuć jabłka. Dodaj 2 łyżki curry i podgrzewaj przez chwilę.
Krok 3
Następnie jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wlej na nie tłuszcz z rondla, posyp pozostałą margaryną, curry, orzeszkami i cukrem.
Krok 4
Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej