
Składniki
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój na cząstki.
Krok 2
W rondlu rozgrzej połowę margaryny i wrzuć jabłka. Dodaj 2 łyżki curry i podgrzewaj przez chwilę.
Krok 3
Następnie jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wlej na nie tłuszcz z rondla, posyp pozostałą margaryną, curry, orzeszkami i cukrem.
Krok 4
Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej