Jabłka zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój na cząstki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej połowę margaryny i wrzuć jabłka. Dodaj 2 łyżki curry i podgrzewaj przez chwilę.

Krok 3

Następnie jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wlej na nie tłuszcz z rondla, posyp pozostałą margaryną, curry, orzeszkami i cukrem.

Krok 4

Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej