Jabłka zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój na cząstki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej połowę margaryny i wrzuć jabłka. Dodaj 2 łyżki curry i podgrzewaj przez chwilę.

Krok 3

Następnie jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wlej na nie tłuszcz z rondla, posyp pozostałą margaryną, curry, orzeszkami i cukrem.

Krok 4

Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej