
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
30 gramów
500 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Grzyby namaczam w gorącej wodzie.
Krok 2
Cebulę pokrojoną drobno przesmażam na oleju, dodaje marchewkę pokrojoną w talarki, paprykę kawałki i przesmażam aż warzywa będą aldente. Doprawiam Knorr Przyprawą Pikantna Grubo Mieloną do mięs Knorr, solą. Jackfruit płuczę pod zimną wodą i odsączam.
Krok 3
Na patelni rozgrzewam olej, dodaję jackfruit i przesmażam. Dodaję sos teriyaki, Knorr przyprawę płatki chili z wędzoną papryką, sól. Jackruit przekładam na talerz.
Krok 4
Na tej samej patelni na rozgrzanym oleju przesmażam grzyby które pokroiłam wcześniej. Dodaje łyżkę sosu teryiaki. Ryż podaję z jackfruit, warzywami i grzybami. Dekoruję natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej