Jackfruit sosie teriyaki z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jackfruit sosie teriyaki z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Grzyby namaczam w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrojoną drobno przesmażam na oleju, dodaje marchewkę pokrojoną w talarki, paprykę kawałki i przesmażam aż warzywa będą aldente. Doprawiam Knorr Przyprawą Pikantna Grubo Mieloną do mięs Knorr, solą. Jackfruit płuczę pod zimną wodą i odsączam.

Krok 3

Na patelni rozgrzewam olej, dodaję jackfruit i przesmażam. Dodaję sos teriyaki, Knorr przyprawę płatki chili z wędzoną papryką, sól. Jackruit przekładam na talerz.

Krok 4

Na tej samej patelni na rozgrzanym oleju przesmażam grzyby które pokroiłam wcześniej. Dodaje łyżkę sosu teryiaki. Ryż podaję z jackfruit, warzywami i grzybami. Dekoruję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej