Jackfruit sosie teriyaki z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jackfruit sosie teriyaki z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Grzyby namaczam w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrojoną drobno przesmażam na oleju, dodaje marchewkę pokrojoną w talarki, paprykę kawałki i przesmażam aż warzywa będą aldente. Doprawiam Knorr Przyprawą Pikantna Grubo Mieloną do mięs Knorr, solą. Jackfruit płuczę pod zimną wodą i odsączam.

Krok 3

Na patelni rozgrzewam olej, dodaję jackfruit i przesmażam. Dodaję sos teriyaki, Knorr przyprawę płatki chili z wędzoną papryką, sól. Jackruit przekładam na talerz.

Krok 4

Na tej samej patelni na rozgrzanym oleju przesmażam grzyby które pokroiłam wcześniej. Dodaje łyżkę sosu teryiaki. Ryż podaję z jackfruit, warzywami i grzybami. Dekoruję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej