Jackfruit sosie teriyaki z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jackfruit sosie teriyaki z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Grzyby namaczam w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrojoną drobno przesmażam na oleju, dodaje marchewkę pokrojoną w talarki, paprykę kawałki i przesmażam aż warzywa będą aldente. Doprawiam Knorr Przyprawą Pikantna Grubo Mieloną do mięs Knorr, solą. Jackfruit płuczę pod zimną wodą i odsączam.

Krok 3

Na patelni rozgrzewam olej, dodaję jackfruit i przesmażam. Dodaję sos teriyaki, Knorr przyprawę płatki chili z wędzoną papryką, sól. Jackruit przekładam na talerz.

Krok 4

Na tej samej patelni na rozgrzanym oleju przesmażam grzyby które pokroiłam wcześniej. Dodaje łyżkę sosu teryiaki. Ryż podaję z jackfruit, warzywami i grzybami. Dekoruję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jackfruit sosie teriyaki z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej