Jagodowa rozkosz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżki

3 łyżeczki

2 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z 0,5 szklanki cukru na puch.

Krok 2

Następnie stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i żółtka.

Krok 3

Na koniec dodać śmietanę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Ciasto przełożyć na natłuszczoną blaszkę.

Krok 5

Na wierzch ułożyć jagody.

Krok 6

Na jagody wyłożyć ubitą pianę z 5 białek delikatnie wymieszaną z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i mąką kukurydzianą.

Krok 7

Ciasto piec ok. 1 godziny w 180 st. C.

Krok 8

Po upieczeniu można posypać cukrem-pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej